Mormor har en egen emoj, inser jag dÄ jag formulerar rubriken, och det om nÄgot Àr ju ett uttryck för att en mormor Àr en institution. Och i det finns en vÀlsignelse ocksÄ för oss som kanske inte riktigt har nÄgra bra egna modeller. Min egen mamma dogdÄmin Àldsta var 1 och min nÀstÀldsta var nyfödd.

Jag blev mormor vid 45 och dÄ var jag mamma till en nioÄring. Det var inte sÄ lÀtt att ta sig an den nya rollen. Dessutom var jag dubbelarbetande och slutförde mina studier. Tiden rÀckte inte till och barnbarnen fanns lÄngt borta.

Den Ă€ldsta blir konfirmerad i sommar. Nu vill jag hinna ge dem mera tid Ă€n förr, ifall de lĂ„ter mig göra det. ❀ Inte bara pĂ„ sommaren och semestrarna. Under helgen fĂ„r jag trĂ€ffa dem, bara vi alla hĂ„lls friska.

I söndags, pÄ min födelsedagsfest, representerades döttrar och barnbarn av Amanda och Hilde. DÄ Amanda inledde sitt tal skaffade jag mig en nÀsduk. Hilde glömde sin hÀlsning som jag bara fÄtt bild pÄ, den lÀr jag kanske fÄ pÄ lördag dÄ storfamiljen och nÄgra till möts.

Fest, inte bara i dagarna tvÄ, utan en hel vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s