Han sade så, min älskade Make för en tid sedan. Han syftade på att livet kan innehålla också annat än arbete. Kanske han har rätt! Men, ändå var det litet intressant att det skulle komma just från honom, som varit anträffbar dygnet runt i sitt vuxna liv, och att han skulle säga det då han varit lycklig pensionär i några veckor.

DSC_0334

Maken, som jag i ett skede av vårt gemensamma liv tyckte om att fotografera utanför stads- och rådhus runtom i Europa. Ibland stötte vi under våra resor på offentliga evenemang där någon av stadens fäder hade en synlig roll. Då var det roligt att vara en liten mygga och se hur det kunde gå till, och hur ceremoniellt det var.

Endast en gång har jag sett honom generad över sitt värv. Maken som alltid imponerats av hantverkare och andra yrkeskunniga människor blev bekant med en finsnickare på gågatan i Heidelberg och imponerades över hans konst. Då han beundrat honom en stund frågade hantverkaren vad Maken jobbade med. Den gången skulle han ha velat kunna svara något annat. ”Etwas solches Bürgermeister.”

Nu har han skaffat sig ett liv. Att annat liv. Och det är underbart att få leva sida vid sida med honom också nu. Han har mera tid. Han tar det lugnare. Han är mera hemma. Han får skida på förmiddagarna. Han handlar, kokar, städar. Han läser. Ser på tv. Han har skaffat sig ett liv.

Vi hoppas också få vara mera tillsammans. Det som vi förr hann med mest under våra resor. Här i Rom för många år sedan. Fotograferade av kärleksbarnet. DSC_0100 2.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s