En av mina önskningar i ungdomen var en tvärflöjt. Det bidde ingen. Men Maken, han som gör mera än snackar, hade snappat upp det då jag talat om det senare. Han överraskade mig en julaftonsmorgon med en julklapp som han inte klarade av att vänta till kvällen med. Jag minns att jag var mera förvånad över att jag faktiskt inte visste vad han skulle överraska mig med, för han brukar ha förtalat sig åtminstone litet. Nu blev min julklapp en verklig överraskning: En tvärflöjt!

IMG_1124.JPG

Jag har spelat i betydelsen ”spelat” då och då under de ca tio år som jag varit ägare till en egen tvärflöjt. Tänkt då och då att jag skulle vilja börja spela litet mera systematiskt och åtminstone få grunden förklarade för mig. Jag hade  t.o.m. frågat någon kantor eller kantorsvikarie någon gång om vem de skulle rekommendera att jag tog kontakt med för att höra om undervisning, vuxenundervisning.

Jag har också haft klart för mig att jag inte skall ha lektioner varje vecka, för att jag helt enkelt inte kan spela så mycket. Det behöver alltså vara någon som förstår sig på inte bara flöjtspel utan också på vuxna människor.

Idag har det skett! Idag har min flöjtlärare varit här. Det var så roligt och inspirerande och jag fick lära mig så oerhört mycket mera än jag kunnat tidigare och nu har jag spelat för mycket ikväll, för många psalmer, så nu har jag nackspärr.

Tack, Åsa för en superfin dag! Tack för att du delade med dig! Vi fortsätter nästa gång!

IMG_1120.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s