Uppe med tuppen och solen visade sig från morgonen! Sedan var det småregnit en stor del av dagen där vi rörde oss. Temperaturen car mellan 7 och 12 grader.

Frukosten på hotellet serveras med början kl 7 och då var vi där. (Också jag.) Kort efter det startade vi vår dagsfärd som innebar rätt mycket sittande i bil. Men det var det definitivt värt!

Vi tog sikte på Landmannalaugar. Vi körde ungefär 34 km längs en grusväg i ett stenigt månlandskap. Sedan tog vägen slut.

Vi kom i motsatt riktning jämfört med bilen i filmen här under. Vattnet var väl inte så djupt, men kanten man skulle köra upp för var enligt mitt förmenande inte ok. Jag meddelade chauffören att jag inte är med och efter att vi tittat oss omkring på området svängde vi bilen och tog en annan väg tillbaka. En suspekt och lång och mycket långsam väg, nästan tre timmar genom ödemarken, med otaliga fjällbäckar som rann genom vägen. Men en ofantligt bedårande och orörd natur! Vilken upplevelse! Och vilket spänningsmoment resan blev för oss två. ❤️ Och så otroligt vackert.

Bilder från vägen till Landmannalaugar.

Bilder från den tjusigavägen mellan Landmannalaugar och Vik. Var vi riktigt körde vet jag inte.

Dagen blev lång och vi handlade mat på tillbakavägen och åt på hotellet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s