Den här tiden på året som kännetecknas av att skolåret börjar och studerande inleder sina studier, är på många sätt ett slags nyår också för oss som inte jobbar i skolvärlden. Även om kalenderåret fortsättningsvis är perioden för de flesta planer och budgeter, utgår mycket av det vi gör från den period som ett skolår utgör.

Semestrarna börjar vara slut för de flesta upplever jag, även om jag själv hör till dem som snart ska börja min ledighet. Visst har jag redan förbrukat en stor del av mina semesterdagar genom kortare ledigheter och t.o.m. med genom enstaka dagar de flesta sommarveckor. Men ändå återstår semesterdagar så jag snart får en ledighet som blir nästan tre veckor lång.

Det nya på tröskeln till mitt nya skolår, är framför allt det att jag och min man inte längre har något barn hemma. Och den förändringen är stor och påtaglig, för vi har många barn och har därför vant oss vid en stor familj. Den familjen finns kvar – och växer – men tillvardags ser tillvaron nu annorlunda ut än den gjort tidigare.

Vad innebär det? Vilka möjligheter ger det? Utan tvekan står vi på tröskeln till något nytt.    Och vi önskar också den yngsta dottern allt gott som jusjente i Oslo!

Om detta, och annat i min vardag, ska jag att skriva här. Det blir kanske ett slags dagbok på tröskeln till ett nytt och spännande livsskede.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s