DSC_0589 22.40.51.jpg

 

Jag gör det hela tiden nu, gör saker för sista gången. Ikväll var det församlingsrådet, ett härligt gäng och ett bra sammanträde. Aktivt, viktiga frågor, pålästa medlemmar, engagerade och ansvarstagande. Men det var mitt sista sammanträde. I ett kyrkligt lokalt organ, för den här gången.

Det är 36 och ett halvt år sedan jag första gången ställde upp i ett församlingsval. Till församlingsrådet i Vasa svenska församling. Jag var 20, det som valbarhetsåldern på den tiden var. Jag ställde upp igen 4 år senare och 8 och 12 och 16 och….jag har varit kyrkligt förtroendevald eller föredragande tjänsteman under tio perioder. Då jag räknar med den som nyss börjat, om än den blev kort. En gång vågade jag inte ställa upp, jag var rädd att inte bli invald och det skulle ha känts jobbigt med tanke på att jag samtidigt var kandidat i riksdagsvalet.  Men den gången fick jag något annat kyrkligt förtroendeuppdrag, så det har liksom suttit i ett sedan församlingsvalet 1982.

Ikväll kändes det konstigt, då jag avslutade sammanträdet. Mitt sista sammanträde med församlingsrådet för den här gången. Månne det inte blir något liknande någon gång i framtiden. Men nu vill jag ha paus. Nu ska jag få prova på att vara präst på heltid. Ser med tillförsikt på framtiden.

Men, som jag fick lära mig en gång då jag inte riktigt visste vad jag ville. Man behöver inte stänga dörrar så hårt. Inte ta till de säkraste låsen. Kanske rent av lämna dörren på glänt. För uppgifter lär finnas för den som vill vara med och jobba på talko. Också i kyrkan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s