65e5a056-b740-4189-a3ad-fa5807d58574-1.jpgHur många gånger har jag inte hört folk säga, att man orkar då det är roligt! Hur många gånger har jag inte själv sagt så, att det nog går, för att det är roligt eller känns meningsfullt…!

I min ålder, senast då, är det bäst att inse att an blir trött även om det är roligt och känns meningsfullt. I prästens jobbär inte allt roligt, men det allra mesta meningsfullt.

Den här fredagen njuter jag litet extra. Jag känner mig litet som andra, genom att jag blev ledig på fredag eftermiddag och har en ledig helg framför mig. Att jag dessutom har ledig måndag och tisdag gör sju att jag är väldigt privilegierad.

Men alla system har sitt pris. För att få denna räcka av fyra lediga dagar har jag jobbat tio på raken. Att det dessutom gick fel någonstans i planeringen, så att jag inte haft nått helt ledigt veckoslut i vare sig mars eller april, får jag skylla på dålig planering, nybörjarotur och att jag varit en önskad förrättningspräst.

Men nu ska jag vara ledig och vänta på våren. Strandsatt med sommardäck ute i arkipelagen. Solstolarna få stå kvar, för det vänder förhoppningsvis snart det här vädret.

”I takt med tiden”, står det på den fina kudden jag fick av skäregrannar i gåva vid ett speciellt tillfälle.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s