IMG_1690.JPGDagen har varit lång och innehållsrik. Och surrealistisk som ju världen i är. Vi har idag besökt Monte Carlo och Monaco. 

 

IMG_1666.JPG

Lilliputtilandet furstendömet DSCF1213.jpgMonaco som jag läst om mest i damtidningar förr i världen, om Grace Kelly och prinsessan Caroline. Landet som är drygt två kvadratkilometer och inhyser knappt 40 000  invånare av 150 nationaliteter.

Monte Carlo som känns surrealistiskt för att man där rör sig med sådana pengar som bara en liten, liten, försvinnande lite del av världens befolkning gör. Och samtidigt påminns man om att vi västerlänningar och finländare, de flesta av oss , hör till en liten grupp som utgör världens mest välbeställda. IMG_1665.JPG

IMG_1688.JPG

Vem är rik och vem är fattig? Vad är rikedom och vad är fattigdom? Och vad är lycka?

Sådana tankar idag då jag ännu inte hunnit smälta intrycken

DSCF1279.jpgAlla kan ju inte ha havsutsikt. Men det kan ju vara trevligt med en båtplats vid bryggan nedanför fönstret också. Och som jag sade, vi ska inte komma på att klaga på avgiften för  båtplatsen vid fiskehamnen i Brännskata.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s