Tio före var vi vid kyrkan, Sancta Birgitta kyrka i Nykarleby, som varit min fritidskyrka de senaste tio åren, sedan jag började jobba (och delvis bo) på annan ort. Vi möttes av några församlingsbor som kom ut och sade att det inte är någon gudstjänst. Det hade uppenbarligen blivit fel i annonseringen och den präst vi väntat att skulle leda gudstjänsten höll just då gudstjänst i Munsala. Vi var många som handlat i god tro och mött upp, så jag föreslog att vi skulle gå in och läsa dagens texter innan vi sökte oss hem igen eller på studentkalas och andra kalas eller vad än folk hade på sitt program.

Dörren var öppen då också vaktmästaren hade kommit dit, liksom en del lekmän som skulle medverka i den gudstjänst som vi trodde skulle hållas kl 10. Några for vidare, men vi var 14 som firade en förkortad gudstjänst med psalmsång (tack till Åsa Forsbacka som ackompanjerade och ledde psalmsången), bibelläsning, bön och kort predikan.

Annorlunda, på sätt och vis overkligt, men en varm och fin gudstjänstgemenskap. Tack för den! ”Förgängliga och oförgänliga skatter.” Hoppas vi fick något med oss ut i den vackra sommarsöndagen och veckan som börjar.

Tack Görel Ahlnäs för fotot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s