Kultur i många olika former intresserar mig. Jag som länge led av ett komplex och trodde att jag inte hade rätt att tycka om konst, för att jag själv saknar alla anlag då det gäller att teckna och måla, har kommit längre på den vägen. Med åren har jag anammat tanken att jag har rätt till mötet med konsten och konstnären och rätt till den upplevelse konsten ger mig. Tack till dem som hjälpt mig mogna till den insikten!

Det är en stor tillgång att få ta del av konst, inte minst för prästen som hela tiden ska formulera och ge ut och förhoppningsvis beröra. Vi behöver också få ta emot och företrädesvis också i annan form än vi själva kommunicerar.

Jag brukar försöka planera in något slag av kulturupplevelse varje vecka. Idag, sista utställningsdsgen i Jakobstad, såg vi Roger Broos nutidskonst. Tack för det! Två av konstnärernas verk återfinns också i vårt hem. Dock är inte Mirimari Väyrynen, vars verk Stängda dörrar (2001) illustrerade infon om utställningen, en av dem.

Så kultur är också en del av det som jag fyller min långa semester med.

(60 av 77 semesterdagar kvar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s