Det är Juthbackamarknaden som drar mest folk, det lär vara Finlands största loppmarknad med närmare 30 000 besökare om vädret samarbetar med arrangörerna. Men samma vecka som Juthbacamarknaden hålls också Nykarnebyveckan med ett stort och brett och varierande program för de flesta smaker.

Och det bästa av allt är att folk möts. Och pratar med varandra. Nu samarbeta dessutom vädret ikväll då stadens invånare, liksom gäster från både när och fjärran, samlades till Kulturnattens program och dans på torget.

En småstad med 7500 invånare ställer till fest och öppnar sitt vardagsrum för hela världen. Hundratals människor samlas på torget för att lyssna till Jeppo Ungdomsorkester eller på opera på dialekt i Stjärnhallen eller på travbanan då man korar Stjärnkusken i Nykarleby. För att inte nämna ala de andra aktiviteterna längs med Nykarlebyvecka. Själv prioriterade jag Kjell Lindroos föredrag om arbetet med Panamapappren  och -läckan, arbetet som gav dem Purlizerpriset.

Otroliga arrangemang. Imponerande talkoinsatser. Småstad som bäst. Roligt att få lev med ena foten och en stor del av hjärtat i den här staden. IMG_5669.JPGIMG_5667.JPGSå här såg det ut vid Juthbacka ikväll då försäljarna ställer upp sina stånd. Marknaden är öppen från fredag kl 16 till lördag kl 16.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s