Ensam kvinna reser ensam. Och ensam har jag ju aldrig varit, så jag upplevde under min road trip från Oslo till Umeå i förrgår, att jag faktiskt första gången i livet reste ensam – privat.

Jag har aldrig bott ensam. Gifte mig första gången då jag var ung. Fick barn och skilde mig då jag just börjat vänta tredje barnet. Semestrade följaktligen under många år med tre fina flickor. Vissa orter jag passerade här om dagen var sådana där vi rört oss under våra semestrar under våra år med konstellationen ensam mamma med barn. Vi hade fina resor!DSCF9852 2.JPGResan startade vid Holmenkollen i Oslo.

Jag såg stränder under min färd som jag insåg att där skulle vi ha stannat. Där skulle barnen ha fått simma och leka för att orka sitta i bilen sedan igen. En av dem satt framme i bilstol för att vi skulle få en tom plats i mitten i baksätet för en korg med böcker, leksaker och hobbymaterial. Ja visst var det fina resor.

Efter tio år som ensam mamma var jag inte ensam längre. Livet ändrade i vissa avseenden, bl a då det gällde resandet. Jag behövde inte vara reseledare längre. Jag fick vara ledig fullt ut och bara resa. Det har också varit fantastiska resor, bl a åtta längre resor med husbil i Mellaneuropa!

Det var bra att jag körde 927 km under en dag, för jag märkte att jag förstod chauffören bättre än jag gjort förr, att man faktiskt inte vill gå på shopping, kultur el konditori då man ska köra.

Det är alltid bra att trampa i den andras skor ibland.

Men en del vackert såg jag under resan. Jag stannade i Mora och tankade i Bollnäs. Ringde min syster i Umeå då jag kom till Sundsvall för att fråga om hon tar emot mig om jag kör på en dag istället för två och kommer fram till Umeå sen kväll. Barnbarnen ville jag inte överrumpla sent på kvällen utan komma den tid då de kommer från skolan följande dag. Fick inget svar så jag stack mig in på Höga Kusten hotellet men det fanns inte rum i härberget.

 

DSCF9866.JPG

Så det blev inte mycket kultur. Men några bilder då jag sträckte på benen längs vägen. Höga kustenbro-bilden blev tyvärr tagen litet för sent, det var betydligt vackrare också då.

DSCF9868.JPGTyvärr fanns det inte rum i härberget på berget. Men jag orkade bra köra vidare och fick ett fint besök hos min syster och en fin dag i Umeå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s