IMG_6622.jpgBlomsterkrans.

Våren har kommit. Eller är det försommaren? Underbart är det i varje fall, och det är inget fel på överraskningar när de är av det här slaget. Idag visade bilens utomhustermometer 21,5 plusgrader då jag åkte längs motorvägen klockan 17. Bara några dagar efter att vi vaknat till ett par plusgrader på Willmanstrand.

Jag har längtat i år efter sommaren. Vintern var jobbig. Mycket med flyttandet. Mycket på jobbet. Nu kommer den efterlängtade sommartiden då vi hoppas på läkande värme, ljus och litet mindre jobb.

Att Maken dessutom förbereda sig för pensionering, är både fint och samtidigt spännande. För några år sedan gruvade jag mig för hans pensionering. Både för hans skull och för min. Jag kunde inte föreställa mig hur en så aktiv person som han skulle kunna sluta jobba. En som jobbade jämt. Som aldrig haft telefonen avstängd annat än under flygresor.

Jag var också rädd för hur det skulle bli med mitt jobbande då han som är 8 år äldre rimligtvis skulle gå i pension före mig. Kunde det bli så att han då tyckte att också jag borde sluta jobba då han gör det? Undrade jag. Redan innan pensioneringen har allt kommit på skam. Han är mogen för pension och han tycker definitivt att jag ska jobba något år ännu.

Allt är alltså på bästa sätt. Nu tar han ut någon semesterdag då och då för att ”öva sig”. Ja, det är väl inte i första hand därför han håller ledigt någon dag då och då, utan för att inte avsluta med en överlång semester.Men han får ju liksom samtidigt öva sig. Och det gör han fantastiskt bra.

Eller vad ska man säga om att komma hem, efter en lååång arbetsdag  till ett vackert dukat bord med skärgårdsmåltid baserad på rökt sik. Dessutom hade han förutom hämtat ett par vedlass också bland annat dammsugit, handlat, plockat ut trädgårdsmöbler.

Det blir bra det här. Fastän jag inte vågat tro det.

IMG_0010 2.jpeg

Stommen i kvällens festmåltid.

Också i kyrkoåret lever vi i brytningstider. I morgon är det Kristi himmelsfärdsdag och vi håller på att lämna påskkretsen till förmån för pingstkretsen. Min praktisk-teologiska övning var att klä om ytterdörren hemma i Vasa, att byta ut påskkransen mot en sommarkrans. Pentik levererar.

IMG_6347Påskkransen.

I ett nytt höghus, där alla är nybyggare och flyttat in samtidigt är det litet svårt i början med att få namn och människor och bostadsnummer ihopkopplade på rätt sätt. Maken pratar ibland om någon som har den och den Audin i garaget. Finns det Audin i garaget…?  Jag har satsat på att bli inte den som har den smutsigaste bilen i garaget utan den som har de vackra kransarna på ytterdörren. Fniss.

IMG_6621Så här tar vi emot sommaren. Och gästerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s