IMG_6759.jpg

Idag har jag gjort en så kallad distansarbetsdag. Jobbat hemifrån, som det heter. Det är en av fördelarna med mitt jobb, att det ibland får bli sådana dagar. Det är en kompensation för de många ganska långa dagarna, och de dagar som innebär både förmiddagsskifte och kvällsskifte. Och ibland också något ad hoc-uppdrag däremellan.

Att jobba hemma går bra då man inte har småbarn. Eller då man inte har barn överhuvudtaget hemma. Eller då man som jag ofta inte har någon allas hemma.

Att jobba hemifrån går också betydligt bättre än det annars skulle göra föreställer jag mig, genom att jag är gift med en som jobbat morgon, middag, kväll och en hel del veckoslut han också. En sådan som vet att jobbet ska göras och det är inget att bråka om.

Att jobba hemma gör att man kan ta en halvtimme på verandan emellanåt. Eller att man kan äta lunch på Fäboda som vi gjorde idag. Laxsoppan var god. Och då vi hade bytt bord på terassen minskade flugornas antal över tallrikarna med minst 60-70.

Men, jag blev litet dyster, även om det kanske inte direkt syns på bilden, selfin. Eller welfin. Fäboda, denna pärla. En av de absolut vackraste platserna i Jakobstad.  Den gör mig vemodig, för att jag minns. I synnerhet simstranden. Den där jag simmat en fyra-fem gånger då för 20 år sedan drygt. Då jag flyttat norrut och jobbade på min resocialisation, jobbade på att kunna börja trivas i Pedersörenejden. Det var svårast på Fäboda. Att inte ha egen strand inom räckhåll, utan att ha de som jag då hade det, 138 km enkelväg mellan bostaden i Edsevö och sommarstället på Panike på Replot. Allt har sin tid. Men kroppen minns.

IMG_6758.jpgIMG_6754.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s