Det är inte höst ännu, inte på länge. Men då jag efter en vecka kommer hem från konfirmandlägret, då börjar vissa skolor och resten inom kort. Så sensommaren är på kommande, oberoende av vad vi önskar.

Till mitt sensommarprogram hör att fixa litet i hemmet. Det är introspektivt och det är att göra något som syns, och det är att bereda sig inför en årstid då vi hålls mera inomhus än vi gjort under sommarhalvåret. Det är minst lika mycket själsligt och andligt arbete som hemvård. Övriga tid på året hör det verkligen till undantagen att jag skulle drabbas av t.ex. någon iver att möblera om eller att byta gardiner eller så.

Eftersom vårt nya Vasahem inreddes kring julen för ett drygt halvår sedan är det inte där jag lägger energin den här gången. Nu reder jag istället upp Vexalahemmet efter att vi vanhelgade det senaste vinter.

Det som länge varit på tapeten är att få en madrass till kökssoffan. Det fixades den här veckan. Kuddarna har egentligen införskaffats för annat ändamål men får upplevarnas här nu, i den maritima miljön.

I bakgrunden labben Vera, 12 år. Litet blind, litet döv och ibland litet halt. Men lika fin som förr. Minst.

6A1669D2-177B-4D68-9BD4-41F509E97755-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s