56252741_10205292770756208_471298276197400576_n.jpg

Igår kväll hade vi i Närpes besök av Astrid Thors, som talade över temat ”Vem har rätt till rättigheter?” Mänskliga rättigheter, minoritetsskydd, grundlag, mänskliga rättigheter, barns rättigheter, flyktingkonvention m.m. Intressant och Aktuellt, inte minst mot bakgrunden av att medmänsklighet idag i många fall är bristvara, och åtminstone ingen självklarhet. Något att beakta också så här i valtider.

Men vilken debatt det blev utgående från denna kandidatpanel! Fyra av Sfp:s riksdagsvalskandidater i Österbotten var med.

Nanna Rosengård talade med inlevelse om sitt jobb bland prostituerade i Grekland, Ramieza Mahdi berättade ur sitt perspektiv som somalisk invandrare i Finland och Svenska Österbotten men också utgående från sitt jobb bland invandrare och flyktingar. Marjo Österblad berättade om sina erfarenheter från den tid hon bott i Turkiet.

Anders Norrback, den fjärde riksdagsvalskandidaten på plats fick ty sig till sin allmänna politiska kompetens i sammanhanget, men visst har han erfarenhet av invandringsrealterade frågor, sysselsättningen av invandrare och också de utbildningspolitiska frågeställningar som invandringen ställer utbilningsuprrätthållarna ställs inför, såväl som tidigare lärare och nu som styrelseordförande i Söfuk.

Ingen valdebatt någonsin har berört mig så mycket som denna. Riksdagsvalskandidaterna kom inte med tillrättalagda svar på allmänna frågor. De fick skräddarsydda rubriker för sina 7-10 minuters anföranden. De berättade ur hjärtat, om de egna erfarenhet som berört dem så mycket att det var det de valde att ta fram en sådan här gång. Publiken var tagen, imponerad, stolt och glad över dessa kandidater.

Emina, Sfp-tjänstekvinnan, som ledde tillställningen, det fanns också mycket av hennes person i hela upplägget.

Tack för att ni orkar! Och vi som bara är med, vi ska se till att vi röstar och att vi röstar rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s