IMG_0980.PNGJag började jobba i Närpes den första mars. Det var en fredag och jag fick inga uppgifter för den första helgen. Mån om att göra rätt för mig jobbade jag därför onsdag-fredag i stället för fredag-söndag den veckan. Det visade sig att det fanns att göra de dagarna.

Sedan blev det på något vis fel, så det blev ingen helt ledig helg för mig varken i mars eller april. I maj hade jag ett ledigt veckoslut och i juni var jag tjänstledigt utan lön två veckor för att för mig själv i någon mån kompensera att jag inte får mera än tre dagar semester i år. De veckorna hade jag naturligtvis två lediga helger, men på egen bekostnad.

Jag erbjöd mig att jobba helger under de andra prästernas semesterveckor, så därför blev det inget ledigt veckoslut i juni eller juli. Men nu. Nu ska det ske. Jag vet inte riktigt på vilket ben jag skall stå.

De går bra då det är roligt! Jag klagar inte. Och att jag inte fått ut mina kollektivavtalsenliga lediga veckoslut (ett per månad) beror på at jag älskar mitt jobb och på att jag hade en almanacka också innan jag började jobba i Närpes, att jag därför hade vissa saker inbokat och att jag därför varit ledig antingen lördag el söndag vissa veckoslut och då tyckt att jag inte haft rätt till mera  lidit än en lördag och en söndag per månad. Så det har jag i regel fått vara ledig.

Men nu är alltså förhoppningarna i topp.Och som relationshandboken säger är det då upplagt för fiasko.

Vi får se..! Trevlig helg, vänner!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s