Oj, så glad jag blev! Då jag kom in i mitt arbetsrum på jobbet i Närpes i morse, för att skriva ut manuskript för dagens gudstjänst. På bordet stod denna påskkyckling. 🐣Tack till den anonyma givaren! Roligt att någon tänk på mig och velat mig denna överraskning. Omtanken värmer. ❤️

Jag blev så glad, att jag valde att ge påskägget vidare till den unga solisten vid dagens gudstjänst. Hon hade gjort sig förtjänt av det och på det sättet kunde glädjen få gå vidare. Delad glädje är minst dubbelglädje.

Nu börjar mitt påsklov, efter en stilla vecka och påskhelg som varit lugnare än jag är van vid efter att ha jobbat i en enprästförsamling tidigare. Samtidigt har den här fastetiden på inget sätt liknat något annat. Allt ska tänkas på nytt, i nya banor och göras på nya sätt. Men kärnan, påskens under och påskens glädje är den samma. Men visst skulle jag helst dela den med en församling.

I vår familj träffas vi sällan under de stora helgerna, vi är för många präster och församlingsanställda för det. Men den här påsken har jag kunnat vara närmare de mina genom att dela gudstjänstgemenskap genom olika kanaler.

Själv fick jag sent om sider hoppa in som liturg i den gudstjänst som radierades från Närpes kyrka idag, genom att den som skulle vara liturg inte kunde resa under nuvarande omständigheter.

Vi knogar på. Tids nog ärdetta över. Vi går en vår tillmötes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s