Vi talar om hinta-laatusuhde, relationen mellan kvalitet och pris, vad vi får för pengarna.

Men det finns också ett ”ilo-hinta-suhde”, hur mycket glädje man får för pengarna. Mina barn insåg tidigt att beträffande presenter till deras mor har servetter det högsta glädjevärdet per satsad euro. Därför har jag ofta fått servetter i present av dem. Också igår innehöll ett av paketen från barnen servetter, i mors älsklingsfärger. Den här gången levererades de per post och jag inser att glädjevärdet – rent ekonomiskt – var lägre än normalt. Därför vill jag säga, att uppskattningen (och därmed glädjevärdet) var minst lika högt som vid normala förhållanden.

Tag reda på vad din mamma uppskattar, bland sådant som kanske inte kostar en förmögenhet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s