Kanske är det annorlunda bland dem som är unga idag, men på min tid var det inte så ovanligt att man diskuterade arbetsfördelningen i hemmet och kanske beskärmade sig över sådana män som inte hjälpte till hemma. Obs! ” Hjälpte till”, samma uttryck som man brukar använda om halvvuxna barn som skall lära sig det dagliga livets sysslor.

Mot den här bakgrunden har jag genom åren tyckt att vi varit onödigt traditionella i vår arbetsfördelning, att jag skött det mesta inomhus och Maken det mesta utomhus. Jag har varit noga med att poängtera, att jag inte släppt inom honom i köket, att jag ansett det vara mitt revir. Att det alltså inte har varit han som inte ”ställt upp”.

Det var ju synnerligen dumt, att inte låta honom ta del! Det får jag nu bevis på minst fem dagar i veckan ( någon dag då och då hjälper jag också till hemma😉). Jag äter mat som oftast är godare än restaurangmat. Jag njuter storligen och säger dagligen att det inte går någon nöd på oss, att vi har det så bra.

Men, att jag inte heller betrott honom med att hänga tvätt det första kvartsekel vi var gifta, det var väl också onödigt. Nog kan man ju leva med en dylik tvättlina, eller hur?

Mera inflytande åt männen över hemmet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s