Jag har inte sysslat med yrkesrelaterade drömmar. Åtminstone inte nattetid. Kanske det att jag har svårt att koppla bort jobbet, och grubblar mig genom det mesta dagtid, gör att jag inte behöver ta nätterna till hjälp.

Tills i natt. Då hände det efter närmare 40 år i yrkeslivet. Jag tror det berodde på att jag försökte låta bli att bry mig, då jag läste annonseringen inför domsöndagen i Närpes församling. Jag brydde mig följaktligen då nattetid istället för dagtid, och eftersom jag hade synpunkter skulle jag bestraffas. Jag beordrades hålla gudstjänst första söndagen i advent (vilket i sig inte skulle vara ett straff), men temat skulle vara ”pingstens under”.

Jag tror att jag fortsätter bry mig dagtid, med den högre grad av skärpa som trots allt brukar finnas då. Och att jag ska vila litet till, så att jag förhoppningsvis återvänder i jobb med förnyade krafter – efter första advent.

Inte Närpes. Men Köpenhamn. Veckomässa en morgon för några år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s