Ibland frågas det efter folks dolda talanger. Jag hävdar att en av mina är att flytta. Tyvärr har jag rätt betydande erfarenhet av flyttningar. En annan dold talang är nog också att ganska enkelt inreda att hem, ofta med rätt små medel. Loppis är en fantastisk sak då man kanske har ett övernattningsboende, som det jag nu håller på att packa ihop i Närpes. Frimodigt har jag bjudit ut mina ”produkter” och träffat en hel del trevliga människor i mask som hämtat det som annars lätt skulle ha hamnat i något redan överfullt förråd.

Samtidigt får jag frågor om mitt ”flyttande”. Det blev annorlunda än tänkt att jobba i Närpes, nu avser jag corona-effekterna. Mindre kvällsjobb genom att pandemin satt stopp för vuxenarbete, mera distansjobb (präster har i regel en hel del sådant) för att bidra till stävjandet av smittspridningen . Distansjobba kan jag göra hemma i Vasa och behöver inte en förhållandevis dyr hyresbostad i Närpes för det. Dessutom harjagmärkt att det är svårt att få slut på arbetsdagen, att jobbostaden lätt betyder kvällsjobbande…

Jag har ett drygt år bott på Folkhälsans seniorhus i Närpes. Härlig bostad, fint planerad, ny och fräsch. Rekommenderas! Men då jag trots allt är mera rörlig än de flesta där och har kontakt med flera människor än de flesta seniorer har det sedan corona kom varit ett ständigt stressmoment för min del, rädslan att föra in smittan på seniorboendet. Jag har därför hållit mig från Vasa, och de facto sovit hemma i Vasa tre nätter sedan påsken! Jag längtar hem!

Då jag inte varit i Närpes har jag varit i Vexala i Nykarleby. Där finns Makens första hem och mitt andra hem, tills någon av oss ger sig och flyttar till den andra.

Nu ser världen ut så här. Nu kan jag pendla, och nu kan jag vara hemma litet mera. Om det ändrar och blir annorlunda lär det gå att skaffa sig en övernattningsbostad igen. Och sedan finns det ju ett hotell brevid jobbet och dessutom de som erbjudit mig sovplats om det behövs någon gång.

Det blir intressantatt se hur saker och ting utvecklas.

Bilden är från en större flyttning Den här gången behövs inte så många lådor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s