Jag hör till dem som tycker att det är viktigt att skriva ner saker, att mycket blir mera ”på riktigt” då det finns där svart på vitt.

Igår tog jag ett nytt steg, och sökte fram ett rutigt häfte. Träningsdagbok. Ann-Mari 1.2.2021-.Jag fick inte bara tillåtelse, utan också en klar uppmaning av ortopeden igår att börja motionsträna, i sakta mak, försiktigt i början. Och med hjälp av fysioterapeut.

Anteckningen från igår lyder ”Promenad runt kvarteret. Dagssaldot 3428 steg”. Wau! Sedan 17.11 har jag gjort en promenad på ca 1 km och en på 1, 5. Jag har varit ute runt hörnet med hunden två gånger.

Jag har åkt bil, och ofta blivit skjutsad, från dörr till dörr. Jag har sällan varit utomhus, överhuvudtaget, i Vasa, eftersom jag åkt ner i parkeringshuset under vårt hus och tagit hissen upp.

Jag har beräknat mina promenader i kyrkan, haft ytterkläder och böcker och väskor på konstiga ställen för att inte behöva gå för långt. Jag har ibland inte kunnat böja knä. Jag har minimerat mina steg. För vi visste inte riktigt vad det var som orsakade den fruktansvärda smärtan.

Jag har ätit massor av värkmedicin, både kortids- och långtidsverkande, smort, lindat och haft mig, under julhelgen rörde jag mig mellan sängen och soffan och matbordet med hjälp av kryckor. Jag har jobbat, vilat och försökt hålla tillbaka tårarna. Blodpropp har uteslutits ett par gånger.

Så en rupterad Bakers cysta var ett glädjande besked igår! Det innebar ett hopp om att smärtan kommer att gå över och att jag inte kan göra någon oreparerbar skada åt mitt knä genom att använda det. Tvärtom!

Så nu ska jag göra det. Använda det. Men jag ska göra det klok och försiktigt och inte rusa iväg. Och för att inte lura mig själv, åt något håll, har jag häftet.

Idag siktar jag på två varv runt kvarteret. Det ena varvet ska jag ta med mig en labbe och korvskivor och träna henne i att ”gå fint”. Det andra varvet ska jag själv försöka gå fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s