Vintage, retro, recycling, återanvändning. Eller att den som spar han, eller hon, har. Jag behövde ett lämpligt plagg inför dagens hundpromenad längs stranden, en tillräckligt värmande men ändå tunn tröja att ha under parkan.

Ögonen föll på en marimekkotröja från 1980-talet. Jag minns inte på rak arm vilket år jag köpte den. Den var ganska dyr, jag hade den då jag skulle vara litet halvfin. Den hade löstagbara vita manschetter och krage, dem slängde jag i en flyttning för något år sedan.

Tröjan hade jag på mig senast den 2 april 2005 i Rom, samma kväll som påven Johannes Paulus dog. Ikväll ska jag sprätta bort tryckknapparna till de där attributen jag avstod för ett par flyttningar sedan. Tröjan är helt perfekt att ha under parkan de gånger en tröja behövs.

Vem sade att man ska göra sig av med de kläder man inte använt på ett år?

Jag funderar mycket på detta med prylar och ting nu. Jag vill så gärna börja hålla mig med litet färre grejer.

Hur mycket kläder behöver man? Jag tar gärna emot ideer om hur man bör tänka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s