Påskveckan börjar och de flesta återgår till jobbet. Prästen har inte ännu fått påsklov, men nu knyts stilla veckan och påskhelgen ihop och några lediga dagar väntar.

Att vara ledig är ju sällan att göra ingenting, men den här veckans lediga dagar – som är fyra till antalet genom att två veckolediga dagar, vilket också präster har nu för tiden, för min del utökas med en sparad (uppskjuten) ledig dag och en oavlönad tjänstledighet en dag – används för Finlands Röda Kors. Det har blivit en hel del med mitt engagemang där i vinter, både på distrikts- och nationell nivå. Men det känns angeläget och intressant, de allra flesta dagar.

Jag har inte, som så många andra i dessa tider, gjort så mycket praktiskt. Mest har jag suttit på möten, men någon ska göra också det. Och talat på några välgörenhetskonserter, någon ska göra också det. Det är väl det som är meningen med föreningen, att olika människor bidrar med olika saker.

Imorgon handlar det om revision. Mot slutet av veckan organisationsstyrelsens möte och på lördag samlas de österbottniska rödakorsarna till distriktsmöte i Närpes.

Så ser mitt påsklov ut i år.

Bilden: Köpenhamn en aprildag för några år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s