+En helt underbar dag, då det visade 16,5 grader då jag kom körande till scillornas och krokusens land. Efter en hotellnatt i Helsingfors tog jag förmiddagståget till Vasa för att få ha en mommoledig eftermiddag och kväll.

Vi närmade oss prästgårdsgaveln och hon som blir förskoleflicka i höst utbrast varnande sin mormor.

– Där är fullt av fina blommor som man inte får plocka!

Jag berättade att jag älskar de här blommorna och att jag vill fotografera dem.

Några timmar med en dam i hennes ålder ger en många uppslag och en får höra många gulliga resonemang om allt från korsfästelsen till matematiken i förskolan. Men jag undrar om inte den tjusigaste repliken ändå var:

– Jag tycker om att åka sidovagn!

Nå vem skulle inte. Så säg. Eloge åt kusin A.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s