I Närpes vaknade vi till en vacker vårsöndag. Solen sken i den skira grönskan och den blåvita korsflaggan vajade vackert på många gårdar. Flaggan brukar betyda fest, men idag är den symbol för något annat, då vi uppmärksammar de stupades dag.

Det var litet annorlunda i år, än det brukar vara tredje söndagen i maj. Det handlar inte bara om historia och tacksamhet inför det som varit. Det har kommit nära genom invasionen i Ukraina, genom flyktingströmmar och genom ett förändrat säkerhetspolitikskt läge.

Samtidigt som vi var samlade till gudstjänst i Närpes kyrka och bad för statsmakten, presidenten , regering och riksdag fattades det historiska beslutetom om att Finland ansöker om medlemskap i försvarsalliansen Nato.

En historisk dag för nationen.

Temat för gudstjänsten var Himmelrikets medborgare i världen och jag höll en rätt politisk predikan. Efteråt uppvaktning vid de stupades gravar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s