Jag känner stor tacksamhet över första adventhelgen och allt vad den innebar. En lördag med goda, goda vänner i vårt hem i Nykarleby. En söndag med adventsgudstjänst och Hosiannasång i Kvevlax kyrka där svärsonen är kyrkoherde och ledde gudstjänsten och Hilde, 6 år idag, sjöng i barnkören. Kyrkokören avslutade med Dotter Sion och den varma fina familjegudstjänsten fick en värdig avslutning. Jag kunde känna en viss saknad efter att själv få hålla gudstjänst på denna festdag i kyrkoåret och jag saknar vår egen hemförsamlings kyrka i Nykarleby, St a Birgitta som genomgår en renovering. Men detta var så fint och att jag fick sitta blad storfamiljen och brevid mitt äldsta barnbarn, den fina, fina E, var naturligtvis underbart för mormorshjärtat.

Efter gudstjänsten blev det 6-årskalas i prästgården. Oj så hon väntat och oj så glad hon var och oj så många presenter hon fick. Jag hade varit väldigt förväntansfull, förstås för egen del, men också för den lilla flicka som längtat efter denna dag åtminstone sedan i våras!

En annan stor glädje idag var att vi fick träffa tre av våra sex döttrar och åtta av våra nio barnbarn. Tack att vi fick vara med och fira kalaspinglan.

Nu har advent kommit också till vårt hem. Vi firar och ser fram emot Kristi ankomst. Låt det ge perspektiv på tillvaron så att vi orkar glädjas då julen väl är här.

Glad adventstid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s