Trött men lycklig och glad, så känns det just nu. Och framför allt tacksam.

”Bästa församlingsbor! Tack för att ni tog emot mig! Tack för att jag fick dela livet med er under den här tiden. Tack för era förböner!” Så slutade jag min predikan idag.

Jag höll min avskedspredikan idag i Närpes kyrka, vid den fina högmässan som vi – församlingen präster, kantorer och vaktmästare – fick göra tillsammans med frivilliga medarbetare och den skönsjungande Laudate-kören under ledning av Director musices Sam Lindén. Många hade mött upp.

Kaplan Ulf Sundqvist var liturg, och kaplan Marcus Jakobsson och jag assisterade vid nattvarden.

Efter högmässan avtackades jag av församlingen då kyrkofullmäktiges ordförande Håkan Westermark talade och kyrkorådets viceordförande överräckte blommor. Uppvaktningen fortsatte i församlingshemmet och jag fick mera blommor och gåvor och presentkort. Alldeles för vackra ord, varma avsked och välgångsönskningar. Solosång, kramar och vänlighet som flödade över.

Ulf Sundqvis, kyrkoherdens vikarie, ledde samlingen i församlingshemmet och gjorde det med den äran. Delade med sig av en irländsk välsignelse och hänvisade i sitt tal till att vi ju faktiskt prästvigdes samtidigt för drygt 12 år sedan.

Övriga talare vid kyrklunchen, som vi åt till förmån för Finska Missionssällskapets katastrofhjälp till jordbävningsdrabbade i Syrien, var den andra kollegan Marcus Jakobsson som talade både från arbetsgivarens sida och kollegernas sida, Ulla-Maj Wideroos, Kerstin Berg, Birgitta Eklund och Herbert Lindén.

Johan Pått sjöng solo. Tack till er alla!

Tack för en fin dag och en storslagen uppvaktning!

Återstår en arbetsdag, efter en dryg vecka. Och gruppen Om Liv&Död med Ann-Mari och Kerstin ska jag samla några gånger till under vårterminen. Dessa underbara damer som varit en härlig livskrydda under min tid i Närpes. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s