Bild: St:a Maria (Närpes kyrka) en julafton.

Ikväll har jag fått avsluta mina åtaganden i Närpes församling. Under semestern, som löper ut 30.4, har jag träffat samtalsgruppen ett par gånger och ikväll möttes vi för sista gången. Vi har tagit oss an existentiella frågor Om Liv&Död (med Ann-Mar och Kerstin) och allt där emellan.

Samtalsgruppen har varit nåd och åter nåd. Förtroendefulla och respektfulla samtal om svåra saker. Gruppen har för mig personligen varit en oas under tiden i Närpes, en märklig tid på många sätt. Dels avser jag pandemi och ständiga undantagsförhållanden, dels vissa hälsoproblem och andra utmaningar.

Men tiden i Närpes har inneburit mycket positivt och mycket jag är tacksam över. Många vänner. Fina människomöten. Värdefulla minnen, meningsfulla uppgifter och (nästan) ständig uppmuntran i värvet. Det kunde ha blivit längre än fyra år, men det verkar inte ha varit meningen. Allt har sin tid.

Och jag vet att jag är välkommen att hälsa på.

Men nyckeln till jobbet lämnade jag tillbaka idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s